Workshop

Workshop

Een workshop babydragen, de workshops zijn verschillend. We focussen op een onderwerp

  • De juiste houding baby tijdens babydragen
  • Goede houding verzorger/ouder

Welke draagdoeken en draagsystemen

Workshop kan ook zijn over hoe knopen / of verstellen we een draagsysteem

  • Ring-sling
  • Heup dragen
  • Dragen met een lange draagdoek
  • Dragen met een Mbereko
  • Dragen met Torsodraagdoek
Je leert dus informatief over babydragen en ook in het praktijk hoe je werkelijk een draagdoek omdoet en in het dagelijks leven kan toepassen

Een workshop duurt gemiddeld 2,5 uur en kost per persoon 25 euro.  Je kunt ook je aankoop van een draagdoek of drager combineren met de prijs van de workshop en dan krijg je 20% korting op je aankoop. 

Wil je meer informatie over workshop volgens bij ons? Graag een email sturen naar info@bereka.nl

welkom in onze Afrikaanse dragen wereld

Zelf kom ik oorspronkelijk uit Afrika (Zimbabwe) waar baby’s doorgaans op de rug gedragen worden, dit deed ik als vanzelfsprekend ook met mijn eigen kinderen. Omdat ik uit reacties merkte dat veel mensen geïnteresseerd zijn in babydragen, ben ik gaan onderzoeken hoe ik het beste andere ouders en zwangere vrouwen in Nederland op de hoogte kan brengen van de voordelen van het babydragen. Daarnaast wil ik middels workshops deze vaardigheid aan andere ouders leren. Het dragen van je baby op de rug of buik zoals mensen het doen in o.a. Afrika en Azië blijkt een van de beste manieren om een goede band met je baby op te bouwen.

Zo’n goede band bevordert de borstvoeding als je die graag wilt geven. Je baby voelt zich op zijn gemak en veilig dicht bij jou en merkt dat hij betrokken raakt bij alles wat jij doet. Het is daarmee ook een goede manier om je huilende baby tot rust te brengen terwijl jij door kunt gaan met datgene waar je mee bezig bent. Zodra de navelstreng eraf gevallen is kun je al beginnen met het dragen van je baby. Dit doe je dan in eerste instantie net als in de houding zoals toen de baby in je buik lag, de beentjes bij elkaar en ingetrokken. Als je baby wat ouder is gaat het dragen alleen maar makkelijker, omdat je dan de beentjes van de baby kunt spreiden. Het dragen van de baby op je rug is zelfs erg goed voor de conditie en de heupen van je baby.Er zijn geen producten in deze categorie.